Főoldal E-mail

A Művelődési Házban működő klubok, szakkörök, csoportok:

M I N D E N   É R D EK L Ő D Ő T   S Z E R E T E T T EL  V Á R U N K  ! ! !

 

INFORMÁCIÓ: 06-96/312-446

 

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az intézményünkben működő csoportokat, klubokat, szakköröket:

 

 

PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB:

 

Vezető: Merkli Józsefné Eta

Elérhetőség: 96/411-529
Foglalkozások:
minden hónap utolsó csütörtök, 16.00-18.00

„Együtt, egymásért szeretetben!”

 

A Pedagógus Nyugdíjas Klub havonta egy alkalommal gyűlik össze művelődési házunkban. A volt pedagógusokból álló csoport "a jó pap holtig tanul" elvén nyugdíjas éveiket sem töltik tétlenül: előadásokat, könyvbemutatókat, kirándulásokat, közös vacsorákat és ünnepségeket szerveznek. 

 

VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB

 

Vezető: Lakics Gyuláné Márti

Elérhetőség: 06/ 96 312-446

Klubnapok: csütörtök 8.00-12.00

 

VASUTAS NYUGDÍJAS SZAKSZERVEZET FOGADÓÓRÁJA

Segélyek, kérvények leadása, igénylése.

Elérhetőség: 06 96/ 312-446

Fogadási idő: csütörtök 8.00-12.00

 

 

GYŐRI VASUTAS SAKK KLUB:

 

Vezető: Tóth Sándor

Elérhetőség: 96/318-338

Foglalkozások: kedd és csütörtök 16.00-20.00

 

2005. január 4-én nyitottuk meg, tagjaink többségében nyugdíjasok. Keddi és csütörtöki napokon 16.30-20.00 óráig az alapfokú ismeretekkel rendelkező tagok vezetik rohamra a sakkfigurákat.
Ezúton is hívjuk a sakkozni szeretőket!
Tagjaink számára a GYŐRI ELEKTROMOS sakkcsapat tagjai alkalmanként tanulságos sakkpartikat mutatnak be.

 

Művelődési Házunk a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú sakkcsapatbajnokságban szereplő GYŐRI BÁSTYÁNAK és az NB I./B-ben szereplő GYŐRI ELEKTROMOSNAK versenyzéshez is termet ad.
 

 

GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET

 

Vezető: Csuka István

Elérhetőség: 06-70/258-5098

Foglalkozások: kedd 17.00-20.00

www.gyvte.hu/


 

 

 Ami miatt érdemes szervezett természetbarátnak lenni:
- szakosztályunk tagjainak egész évben változatos túraprogramokat kínálunk ingyenes, szakszerű vezetéssel itthon és külföldön egyaránt,
- turisztikai felszereléseket (sátor, hálózsák, hátizsák stb.) kölcsönzünk tagjainknak – korlátozott számban,
- közösségi programok és hangulatos klubélet, vetített úti beszámolók, a közösséghez való tartozás öröme,
- folyamatos és időszerű ismeretszerzés, információátadás,
- a természetjárással, természetvédelemmel kapcsolatos tájékoztatás, oktatás, az önképzések segítése.
MÁR TÖBB MINT 60 ÉVES A GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÁS!

 

PALETTA VIZUÁLIS MŰHELY:

 

Vezető: Kissné Barna Borbála

Elérhetőség: 06-30/582-8808

Foglalkozások: szombat 9.00-12.00

 

 

A Paletta egy kreatív rajzműhely gyermekek és felnőttek részére, vezetőjük képzett rajztanár, művészetpedagógus. A  csoport  tagjai a legkülönbözőbb technikákkal készítik el munkáikat , több csoportos és egyéni kiállításon vannak már túl.

 

ESZPERANTÓ KLUB:

 

Vezető: Horváth József

Elérhetőség: 96/426-739; 20/298 2290, horjoz@gmail.com

Foglalkozások: alkalomszerűen, általában havonta egyszer

 

A Magyar Vasutas Eszperantó Egyesület tagszervezetént működő győri csoporthoz csatlakozott a rendszerváltás után klubként működő Verda Stelo városi csoport.  A gyümölcsöző együttműködés a Verda Stelo Klub és a vasutas szakcsoport között már több évtizede tart. Részt veszünk egymás rendezvényein, közös klubesteket tartunk a szakcsoport VOKE Arany János Művelődési Házban lévő klubhelyiségében. A klub segített megszervezni a szakcsoport által rendezett országos vasutas találkozókat, együtt tartjuk minden évben Zamenhof-ünnepségünket, kölcsönösen látogatjuk egymás előadásait.

 

A  vezetőség a helyi, az országos és a nemzetközi mozgalomban szerzett érdemei alapján dr. Ferenczy Imrét tiszteletbeli elnöknek választotta meg, akinek kiemelkedő műve a Vasútorvos voltam c. könyve, amely eddig feltáratlan érdekes részletekkel szolgál az eszperantó mozgalom világháború után újraindulásáról. Szintén fontos mérföldkő Gárdonyi Egri csillagok c. regényének eszperantó változata, melyet Horváth József, a klub vezetője fordított.

 

A szakcsoport  fennállásának 50. évfordulóját kiállítással ünnepeltük, nevünket Verda Stelo Vasutas Szakcsoportra módosítottuk. Ezzel a klub szervezeti kereteket kapott, a megfogyatkozott vasutas szakcsoport pedig az új tagokkal új erőre kapott. A klubesteken kívül  kirándulásokon veszünk rész. A közönségkapcsolatok erősítésére a művelődési házzal közösen nyilvános előadásokat szervezünk eszperantista előadókkal közérdeklődésre számot tartó témákban. Bővítjük a tájékoztatási munkánkat a helyi sajtó felé, internetes linkek segítségével felhívjuk a figyelmet az eszperantóra. Két tagunk közérdekű honlapot tart fenn (www.espleono.uw.hu/, www.vortaro.hu). Az eszperantó oktatása nyelviskolai és privát keretek között is  folyik.

 

 

 

BIBLIAOLVASÓ KÖR

 

Vezető: Oláh László
Elérhetőség: +36 30 417 4567, +36 30 180 1592, olaci53@gmail.com

Foglalkozások: péntek 17.30

 

Már nyolcadik éve, hogy péntek esténként a Szentírás egy-egy könyvét közösen olvassuk és tanulmányozzuk. Ha menetközben felmerülnek kérdések, ezekre igyekszünk közösen választ találni a Bibliából. 2016. január 15-től Dániel könyve részletes tanulmányozását tervezzük.
Összejöveteleink célja a Szentírás olvasásának, kutatásának megszerettetése akár azokkal is, akik még egyáltalán nem ismerik.


BIBLIAI SZABADEGYETEM

 

Vezető: Tóth Szilárd
Elérhetőség: +36 30 664 3296, tothszilard@adventista.hu

Foglalkozások: szerda 18.00

 

Bibliai Szabadegyetemünk már több éve működik a városban. Célunk megismertetni és megszerettetni közös kultúrkincsünket, a Szentírást, és mindazokat a keresztény tanításokat, értékeket, melyek benne találhatóak. 2016-ban január 20-tól húsvétig Keresztény értékeink, majd júniusig A Biblia gyöngyszemei címmel indítunk sorozatot. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 


„Ágh Miklós” VASUTAS KLUB

 

 

Az „Ágh Miklós” Vasutas Klub minden héten szerdán 9-től 18 óráig tart összejöveteleket a (VOKE) Arany János Művelődési Ház Ifjúsági klubhelyiségben.
A Klub különböző öntevékeny csoportokból áll, amelyek saját maguk határozzák meg programjukat, működésüket.
Darts klub: szerdánként az Ifjúsági klubhelyiségben edzések, baráti mérkőzések zajlanak. A csoport tagjai indultak már városi versenyeken, ahol ígéretes teljesítményt nyújtottak. A csoport vezetője Bognár Péter, utazószemélyzeti vezénylő.
Sakk klub: Tóth Sándor és Szabó György vezetésével minden kedden és csütörtökön 16 és 20 óra között jönnek össze a Művelődési Ház Nyugdíjas klubjában. Ide várják a sakk iránt érdeklődő valamennyi vasutast és családtagjaikat is.
Fotó klub: az Arany János Művelődési Ház egyik kiemelt profilja a fotózás felkarolása. Jelenleg országos vándorkiállításon lehet megtekinteni egy nagyszabású vasutas fotópályázat legjobb alkotásait, ezek között a fotóklub tagjainak képei is szerepelnek. A csoport munkájával kapcsolatosan Szarvas Csaba és Reményi Gyula adhat bővebb tájékoztatást. Közeli tervük a RÁBA házi múzeumának felkeresése, fotózása.
Kártya klub: Zámbó István vjv fogja össze a vidám, jókedvű csapatot, akik szintén szerdánként jönnek össze a Házban. Különböző játékokat játszanak, s öröm, hogy kolléganők is csatlakoztak a csoporthoz.
Országjáró Klub: Horváth Lászlóné és Királyszéki Gábor vezetésével hazánk legszebb tájait járják be rendszeresen. A csoport egy 30 fős vasutas társaságra épül, akikhez alkalomadtán volános, nyugdíjas, egészségügyi dolgozók, diákok is csatlakoznak.
Az Ágh Miklós Vasutas Klub tiszteletbeli elnöke Ambrusch József forgalmi csomóponti vezető, elnöke Szarvas Kálmán állomásfőnök, titkára Királyszéki Gábor vasúti programszervező.

 TAROT KLUB

 

 

 

 

Ha érdekel a tarot-kártya, vagy már ismered, de szeretnéd bővíteni a tudásodat akkor itt egy jó lehetőség. Csoportos keretek között egymást segítve gyakorolhatsz és fejlődhetsz. Elemezheted és vizsgálhatod meg életed egyes területeit vagy kérdéseidet. Bárki csatlakozhat a klubhoz, előzetes ismeretek nem szükségesek. Ha kedvet kaptál, akkor szeretettel várlak!

A Tarot egy szimbolikus nyelv, mely képekben és számokban tárja elénk a világot. Ha összeolvassuk a kártyák jelentéstartalmát, megláthatjuk benne az objektív valóságot. A Tarot az élet törvényszerűségeit rejtő ősi tudás, melynek segítségével jelen helyzetünkre világítunk rá, valamint környezetünk mélyebb megértésére is módot ad. Ősi beavatások eszköze a Tarot, amellyel az ember végighaladhat az Élet ösvényén, és az út végén megtalálja az egységet, a teljességet.

A ma használatos és legelterjedtebb Tarotok 78 lapból álnak, 22 Nagy arkánumból és 56 Kis arkánumból. A Nagy arkánumot más néven az élet nagy feladatainak, nagy mérföld köveinek nevezik, a Kis arkánumot pedig az élet kisebb, de annál fontosabb feladatainak.